Memória tesztelés zajlik „laborunkban”. Ritka egy unalmas elfoglaltság. Ram modulokat betenni, kivenni, beállítani, aztán tesztprogramot futtatni… Uncsi. (talán a hardver elelmek közül ez a legunalmasabb) Egyik teszt sem túl látványos, az Everest csíkoktól és értékektől káprázik az ember szeme. A végeredmény persze nagyon hasznos, nem mindegy milyen memóriákat használunk gépünkhöz.
 
Igaz eddig el kellett jutni. Nem volt olyan egyszerű, mint terveztük. Mikor ez első pár CSX memória az alaplapba került, az nem adott képet. Gondoltuk, hogy csak a konfigurálása rossz a GBT GA-P35-DS3L-nek. Clear cmos, reset, VGA ki-be. Megjött a kép. Egyetlen felirat fogadott: bios visszaállítás külső meghajtóról… Persze mindegy mit dugunk bele, legyen az pendrive, HDD vagy FDD, a felirat konstans. Ez az alaplap meghalt. Pedig csak 3 hete van nálunk.
 
Sajnos korábban már egy teszt lefutott vele és lehet, hogy akkor sem volt 100-as. Akkor egy GA-P31-DS3L volt a P35 vetélytársa. Természetesen a napokban ellenőrizzük, jól mértünk-e a tesztben. Ha nem közzétesszük a javított eredményeket.
 
Mitől pusztult ki az alaplapunk. Rejtély. Természetesen leadtuk garanciába és ezúton köszönjük a Zóna Computers-nek a gyors cserét. Már az új P35-ben izzadhatnak a CSX memóriák, nem kegyelmezünk nekik.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://hardver-teszt.blog.hu/api/trackback/id/tr12495903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása